<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NKCLW84 height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Kött från en gård i Skåne

  Riktigt god mat ska få ta sin tid. Detsamma gäller bra råvaror, speciellt bra kött. Att driva en gård är ett långsiktigt arbete och något som våra lantbrukare är otroligt duktiga på. Visst smakar köttet bättre när det kommer från en gård i närheten.

  Vi på Skånska Gårdar brinner för och för att kunna erbjuda dig de bästa tänkbara råvarorna. För detta krävs stor erfarenhet av hur man väljer ut rätt delar, hur man styckar köttet och som sagt mycket engagemang & passion.

  Vi bär alla en kärlek till det skånska landskapet, de stora åkrarna, rapsfälten och det böljande landskapet. Betande boskap bidrar till en levande skånsk landsbygd och till biologisk mångfald. Så när du ser vår symbol vet du att det inte är vilket kött som helst – det är svenskt kött från utvalda skånska gårdar.

  När du väljer närproducerade mat, bidrar du till en mer hållbar framtid och lokala lantbrukare kan fortsätta sitt arbete och säkra Sveriges matförsörjning
  Redig Mat från trakten
  Vi är stolta över vårt samarbete med Redig Mat från Trakten. Denna märkning är ett unikt samarbete mellan tolv ICA Maxi-butiker och LRF Sydost. Genom att välja varor med detta märke vet du säkert att din mat odlas och tillverkas nära butiken, utan långa transporter och onödiga förpackningar. Dessutom hjälper du vår lokala matproduktion och klimatet att må gott.
  Läs mer om Redig Mat här
  Hållbar utveckling
  Att vara hållbara och kunna tänka långsiktigt är helt avgörande för oss. Att tillsammans genom hela värdekedjan producera ansvarsfulla livsmedel är en förutsättning för framtiden. Därför arbetar vi nära både med lantbrukare, transportörer och kunder för att ständigt förbättra oss.

  Vi arbetar aktivt för att minimera vår klimatpåverkan. Med stor omsorg för vår miljö arbetar vi kontinuerligt med att reducera vår energi- och vattenförbrukning samt vårt miljöavtryck via effektiva förpackningar, minskade transporter och utsläpp.
  Läs mer på KLS
  Kött från Sverige
  Alla våra produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat, styckat och förpackat här i Sverige. Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Med den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar vi tillsammans unika produkter.
  Läs mer om märkningen

  KLS

  Smålandskött är en del av KLS, ett livsmedelsföretag med fokus på det Svenska lantbruket och vi har varit en del av den svenska livsmedelsproduktionen i mer än 100 år. Vi samarbetar med över 6 000 svenska lantbrukare och vi älskar svenska råvaror. Vår verksamhet bedrivs på 8 olika orter i Sverige och vi har över 1 500 kunniga och dedikerade medarbetare. KLS är en del av Danish Crown Group som är ett av de ledande livsmedelsföretagen i Europa.